Natuurlijker-Wijs voor uw dier

Praktijk voor veterinaire natuurgeneeskunde
 
 

Fastdog


 

Sinds kort zijn de onderstaande producten van fastdog verkrijgbaar in de praktijk.
Producten kunnen op afspraak worden opgehaald in de praktijk of meegenomen worden naar agility wedstrijden/trainingen.
Bestellingen kunnen worden doorgegeven via email:

natuurlijkerwijsvooruwdier@gmail.com

Hydration power kip/zalm/naturel 500 gram € 21,95

Recovery Shake kip/zalm/naturel 500 gram € 21,95

Fast Feet 200 gram € 17,95

Groenlipmossel poeder 200 gram € 23,75

Shakebeker € 4,25

Voorraademmer 500 gram € 3,00

Recovery biscuits € 18,95

Power bonbons 250 gram ca. 40 stuks € 11,50

Bewaardoos recovery biscuits € 3,95

Energy Boost 50 ml € 23,95

Flex-ability 250 ml € 27,95

 

Waarom herstelproducten?


Waarom herstelproducten na een inspanning?

Na het sporten is het belangrijk om de spieren te kunnen laten herstellen. (Top)sporters weten al heel lang dat voeding hierbij een belangrijke rol speelt, en is uw hond geen (top)sporter?
Tegenwoordig wint de sporter de wedstrijd die het best herstelt en daardoor fitter, sneller en krachtiger is. Goed herstellen na een intensieve inspanning is ook gezonder: spieren krijgen direct de voedingsstoffen aangeleverd waar ze behoefte aan hebben. Hoe sneller fit hoe minder 'vatbaar' voor blessures. Glycogeen is een belangrijke energiebron in de spieren. Tijdens inspanning neemt de concentratie glycogeen in de spieren af en hiermee het prestatievermogen. Het is daarom van groot belang dat de hoeveelheid glycogeen snel aangevuld wordt om optimale prestaties te kunnen blijven leveren. Om dit te bereiken moet er direct na de inspanning de juiste voedingsstoffen aangeleverd worden.

Wat is het nut van een herstel-shake voor actieve honden? Onzin of effectief?

ANTWOORD: De spieren van een hond halen tijdens intensieve inspanning net als mensen een deel van hun brandstof uit spierglycogeen; dit zijn opgeslagen koolhydraten in een spier. Hoe intensiever de belasting hoe meer spierglycogeen wordt gebruikt. Ook honden die niet 'volledig uitgeput' over de finish komen of klaar zijn met een oefening gebruiken spierglycogeen tijdens hun inspanning. De glycogeenvoorraad zal dus ten aller tijden worden aangesproken en naarmate deze na afloop van de inspanning sneller aangevuld kan worden herstellen de spieren sneller. Een goed herstel is de voorbereiding op je volgende training of wedstrijd. Om het spierglycogeen weer snel aangevuld te krijgen komt uit wetenschappelijk onderzoek naar voren dat een combinatie tussen eiwit en koolhydraten het beste werkt. Het ene eiwit is het de andere niet en dat geldt ook voor koolhydraten dus het is wel zaak om daarvoor de juiste te kiezen, de gewenste hoeveelheid én op het goede moment. Een juiste combinatie zorgt ook voor hogere insuline-spiegels in het bloed waardoor de opname van glucose in de spieren ook wordt versneld. Tevens verhoogt de insuline de capaciteit van enzymen in de spieren om glycogeen op te slaan. Ook vormt het eiwit een goede bouwstof voor de spieren om de kleine beschadigingen in de spieren die ontstaan door intensieve training de zogenaamde microrupturen sneller te herstellen. Uit wetenschappelijke onderzoek komt naar voren dat je het spierherstel van honden kunt versnellen door ze binnen 30 minuten na intensieve inspanning een mix van onder andere maltodextrine, wei eiwit, antioxidanten en multivitaminen te geven uiteraard in een afgepaste hoeveelheid in de juiste verhoudingen! waardoor het spierherstel van 24-48 uur naar 4-8 uur gaat!! Dit lijkt ons voor élke intensief actieve hond een interessant gegeven en daardoor zijn wij gestart met het ontwikkelen van onze FASTDOG herstelproducten. In eerste instantie bestemd voor onze eigen honden maar door de effectiviteit van deze producten en dus de vraag naar deze producten nu ook beschikbaar voor elke hond. Samengevat is het zeker zinvol je intensief actieve hond een goed samengestelde herstel-shake (of eventueel dezelfde ingrediënten verwerkt in een biscuit) te geven wanneer je wilt dat je hond een snel en optimaal spierherstel heeft! Intensief sportende mensen gebruiken al jaren een herstel-shake of reep en waarom sportende honden dan niet? De FASTDOG producten zijn specifiek afgestemd voor honden. Effectief, makkelijk en een lekkere beloning na elke intensieve training of wedstrijd!